interthk logo

Praktische Regeling voor Antwerpen

Locatie:

Universiteit Antwerpen
Campus Drie Eiken - Gebouw R

Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk

Parkeren kan gratis op parking P2 of P3. Wegwijzers in gebouw R zijn voorzien.

Opgelet: Lage Emissie Zone in Antwerpen-centrum !

Uurregeling:

Zelf mee te brengen:

LEZ - Lage Emissie Zone in Antwerpen-centrum

Sinds begin 2017 is heel Antwerpen-centrum een Lage Emissie Zone of "LEZ", waar u met oudere auto's niet meer in mag. Voor de normen en boete-tarieven, zie: www.antwerpen.be/nl/overzicht/auto/lage-emissiezone. Of google naar de woorden: lage emissie zone antwerpen. Welke voertuigen nog toegelaten zijn, verschilt in alle steden (Antwerpen, Gent, Brussel,...).

Het grootste deel van de Singel (R10) valt binnen de LEZ. De Singel is de viervaksweg vlak naast de Ring (R1). Maar de Ring zelf, dus de snelweg, valt erbuiten. Ook de afritten vallen erbuiten, maar vanop die afrit mag u met oudere auto's alleen stad-uitwaarts draaien, niet stad-inwaarts.

  
Borden begin en einde Lage Emissie Zone.

Let goed op die verkeersborden, want u krijgt torenhoge boetes als u daar toch per vergissing in rijdt. En die aanduidingen zijn weinig opvallend en slecht zichtbaar.

Luchtfoto's en plannen van de Campus Drie Eiken:

De Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen ligt vlak naast het UZA (Universitair Ziekenhuis Antwerpen), op de grens tussen Edegem en Wilrijk. De campus is goed bereikbaar met de auto vanuit alle richtingen. Vanop de E-19 neemt u best de afrit UZA.


Situering Campus Drie Eiken t.o.v. Antwerpen-centrum. Bemerk de Lage Emissie Zone in het centrum (blauw gebied), waar u met oudere auto's niet meer in mag. Campus Drie Eiken ligt daarbuiten.


Situering Campus Drie Eiken t.o.v. de snelwegen. De Singel R10 valt net binnen de LEZ. De Ring R1 valt er net buiten (hier is die Ring "E34 / E19" gelabeled i.p.v. R1). Andere grote invalswegen in de buurt zijn de A12 (Boomsesteenweg) nabij Ikea en Atlas Copco, de R11 (de Krijgsbaan of "Militaire Baan") vanuit Mortsel en het rond punt in Wommelgem; en de E-19 vanuit Mechelen.


Overzichtsplan Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken. Het Gebouw O is dat opvallende goudgele gebouw dat u ziet vanaf de Fort VI-straat. Gebouw M is dat andere opvallende gebouw ernaast, met vertikaal lijnenspel in oud-rose en zwart. Als u deze ziet, zit u goed, want het R-gebouw ligt daar vlak achter.


Luchtfoto gebouw R en parking P3 (via Google Maps).


Luchtfoto gebouw R en parking P3 gezien vanuit andere hoek.


Gebouw R - Auditorium en lokalen waar de Lezing en Peer Reviews doorgaan.

Design: ©2015 Geert Keteleer   -   Laatste wijziging: 7 oktober 2020