interthk logo

Praktische Regeling per Campus

Hier vond men de praktische regeling per campus: de locaties waar de lezingen doorgingen, routebeschrijving, uurregeling, of er al dan niet versnaperingen voorzien waren, wat men moest meebrengen, enz... Veel deelnemers kwamen recht van het werk naar onze bijscholingen, en ze apprecieerden dan ook de broodjes, drank en versnaperingen die op de meeste campussen voorzien waren bij het onthaal en de pauze.

Hoe Routebeschrijvingen en 3D-luchtfoto's maken

In de links hierboven vindt u voor de meeste campussen reeds een beknopt plan of routebeschrijving. Maar indien gewenst, kan u zelf nog routebeschrijvingen en 3D-luchtfoto's bijmaken en afdrukken via Google Maps (link opent in nieuw venster). Luchtfoto's maken het gemakkelijker om gebouwen en landschappen te herkennen. Dit vereist wel een recente browser en voldoende krachtige grafische kaart.

De procedure: zoom eerst in op de gewenste locatie en selecteer dan de weergave "Sateliet" (grote knop linksonder in Google Maps). Controleer of er een rood-wit compas staat in de rechteronderhoek, zoniet werkt het niet. Soms moet u eerst "3D-weergave" rechtsonder in Google Maps aanklikken voor deze actief wordt; of soms is ze gewoon niet beschikbaar wegens te oude grafische kaart of browser. Eens de 3D-weergave actief (rood-wit compas zichtbaar): houdt de Control-toets van uw toetsenbord ingedrukt, houdt de linker muisknop ingedrukt, en beweeg de muis. Nu kan u in 3D doorheen het landschap vliegen en de gebouwen van alle kanten bekijken, zoals vanuit een helicopter. De kwaliteit van de 3D-beelden is behoorlijk goed.

Voorlopig zijn alleen 3D-beelden beschikbaar van grote steden. De rest moet het nog doen met 2D-luchtfoto's met reliƫf (terrein hoogte).

luchtfoto station antwerpen-centraal
Een willekeurig voorbeeld: Centraal Station van Antwerpen; 3D-luchtfoto genomen vanuit Google Maps.

Design: ©2015 Geert Keteleer   -   Laatste wijziging: 7 oktober 2020